Första deltävlingen genomförd

Äntligen var det dags för den första deltävlingen i Swedish Perch Tournament 2020!
Platsen för dagen var Linköping, Östergötland och närmare sagt Roxen som tävlingsvatten. Upplev stod som värdbutik för deltävlingen.

Swedish Perch Tournaments samtliga deltävlingar ingår i Swedish Perch Leagues nationella rankingsystem. Samtliga deltävlingar kommer att användas till kval för SM i abborre arrangerat av Sportfiskarna till 2021!

Till slut var det 25st starka och förväntansfulla team som hade samlats för att vara med och slåss om pallplaceringarna. En fin morgon med strålande sol och måttligt ostliga vindar skulle sätta sin prägel för dagen. I samband med tävlingen var det 2st slumpmässiga lag som fick  ha med sig en kontrollant i sina båtar under hela dagen.

Det skulle visa sig fram till lunch att vindförhållandena hade en stor inverkan, ett trögt fiske för de flesta med få inrapporterade fångster. Dock var det några team som hade lyckats att få några fina och godkända fångster.

Framåt den sista liveuppdateringen för dagen vid 14:00 börja det röra sig bland topplaceringarna i deltävlingen. Dock kvarstod en del svårigheter i blåsten och att lyckas ”knäcka koden” för dagen. Lagen som var i topp vid sista uppdateringen var Team JS på första plats med en totallängd på 211cm följt av Team Armada Tackle(206cm) och Team Högvarv/Millerod(164cm).

Team Högvarv/ Millerod gjorde en slutforcering in i det sista men det skulle visa sig att det inte räckte utan när tävlingen var slut visade det sig att Team JS skulle hålla undan för att ta hem vinsten i den första deltävlingen av Swedish Perch Tournament 2020!

De tre lagen som bäst lyckades att bemästra de besvärliga vindarna ute på Roxen och som placerade sig på prispallen var följande:
1)     Team JS, 211cm
2)     Team Högvarv/Millerod, 209cm
3)     Team Armada Tackle, 206cm

Dagens längsta fiska fångades av Team Högvarv/Millerod och Niklas Pettersson. Vi vill säga stort grattis till Niklas Pettersson som vinner fina priser från Berkley för ”Dagens Fångst”.

Vi vill tacka Upplev som stod som värdbutik, samtliga samarbetsparters och självklart alla deltagare som var med och deltog i första deltävlingen av Swedish Perch Tournament 2020.

Nästa deltävling går av stapeln den 11 juli i Värmeln, Arvika. I skrivande stund har vi 28st registrerade lag till den deltävlingen. Anmälan är fortfarande öppen så missa inte chansen att vara med och delta i Sveriges roligaste Abborretour.

Än en gång ett stort grattis till segrande laget Team JS för ett grymt fiske!

/ Viktor, Sebastian och Johnny
www.swedishperchtournament.se