Resultat och sammanfattning av deltävling 2

I helgen var det dags för den andra deltävlingen i Swedish Perch Tournament 2020. Platsen för dagen var Arvika, Värmland och sjön Värmeln som tävlingsvatten. Värdbutiken för deltävlingen är Böjda spön, Dina sportbutiker i Värmland.

Swedish Perch Tournaments samtliga deltävlingar ingår i Swedish Perch Leagues nationella rankingsystem. Samtliga deltävlingar kommer att användas till kval för SM i abborre arrangerat av Sportfiskarna till 2021!

Till slut var otroliga 45st förväntansfulla team som hade samlats för att vara med och slåss om pallplaceringarna. Det skulle visa sig att för flera av de deltagande lagen skulle få kanonstart på morgonen.

Vid den första liveuppdateringen hade 5st team redan hunnit med att ha fyllt pappret. Laget i topp var Surböle som redan hade en totallängd på hela 203cm.
den sista liveuppdateringen vid 14:00 hade i stort hela startfältet lyckats med att fånga godkända fiskar. Surböle var fortfarande i topp men tätt följda av lag Badsalt, Svaviken FC, de tre lagen som var i topp hade alla lyckats med att komma över 200cm i registrerat resultat.

De sista två timmarna var det mycket som hände i tabellen, många skiften fram och tillbaka mellan flera av lagen. Team Sniper/Älgen gjorde en grym avslutning som skulle resultera i en tredje plats. Dock så skulle det visa sig att Surböles fantastiska start på tävlingsdagen var ett vinnande koncept, under eftermiddagen hade de lyckats med att putsa till sitt resultat till fantastiska 213cm. Högvarv/Millerod gjorde ännu en stabil insats som resulterade i en andra placering.

De tre lagen som bäst lyckades med att bemästra Värmeln och som placerade sig topp tre på prispallen var följande:

1)     Surböle, 213cm
2)     Team Högvarv/Millerod, 209cm
3)     Team Sniper/Älgen, 206cm

Dagens längsta fiska fångades av Surböle, den var på fina på 46cm. Vi vill säga stort grattis till Mathias Walfridsson som vinner fina priser från Berkley för ”Dagens Fångst”.

Vi vill tacka Böjda Spön som stod som värdbutik, samtliga samarbetsparters och självklart alla deltagare som var med och deltog i andra deltävlingen av Swedish Perch Tournament 2020.

Nästa deltävling går av stapeln den 15 augusti i Bålsta, Stockholm. Anmälan är fortfarande öppen så missa inte chansen att vara med och delta i Sveriges roligaste Abborretour.

Än en gång ett stort grattis till segrande laget Surböle för ett grymt fiske!
/ Viktor, Sebastian och Johnny

loading...