Resultat och uppdatering av Deltävling 3

I lördags gick den tredje i Swedish Perch Tournament 2020 av stapeln. Bålsta var platsen för dagen och tävlingsvattnet var självklart Mälaren. Värdbutik för den tredje deltävlingen var Stockholms Fiske.

Deltävlingen fick till slut ihop 24st startande lag efter några sena avhopp. Morgonen bjöd på strålande sol och i stort sett ingen vind alls. Dessa förutsättningar skulle visa sig hålla i sig hela dagen och vara en stor utmaning för deltagarna.

Första liveuppdateringen var det 3st lag som hade registrerat fångster, precis som föregående deltävling var det lag Surböle som hade tagit en tidig ledning med en registrerad totallängd på 88cm.

Efter en ganska trög första del av deltävlingen, hade det vid lunch ändrats en hel del i tabellen. I stort sett hade samtliga teams lyckats med att registrera godkända fångster. Topp tre i tabellen var Fremdling/AHN Fishing på 182cm, Sporfiskeboden Västerås på 171cm och Team BBL på 169cm.

Under andra halvan av deltävlingen var det mycket som hände, många lag lyckades knäcka koden för dagen och uppdaterade sina 5 längsta abborrar mer eller mindre konstant. Varje centimeter skulle visa sig vara avgörande för teamen. G2 Fishing/Stockholmsfiske gjorde en slutforcering från den sista liveuppdateringen vilket resulterade i att de lyckades knipa tredje platsen. För Team BBL skulle det visa sig att de skulle dra det längsta strået och ta hem segern i den tredje deltävlingen av Swedish Perch Tournament.

Sluttabellen och de tre lag som bäst lyckades med att bemästra Mälaren var följande:
1)     Team BBL, 197cm
2)     Fremdling/AHN Fishing, 187cm
3)     G2 Fishing/Stockholmsfiske, 186cm

Dagens längsta abborre fångades av Tommy Barklund från Team AnTo på 43cm. Vi vill säga stort grattis till Tommy som vinner fina priser från Berkley för ”Dagens Längsta Abborre”.

Vi vill tacka Stockholms Fiske som var värdbutik, samtliga samarbetsparters och självklart alla deltagare som var med och deltog i denna deltävling av Swedish Perch Tournament 2020.

Swedish Perch Tournaments samtliga deltävlingar ingår i Swedish Perch Leagues nationella rankingsystem. Samtliga deltävlingar kommer att användas till kval för SM i abborre arrangerat av Sportfiskarna till 2021!

Nästa deltävling är den 13 september i Gäddeholm, västerås. Anmälan är fortfarande öppen så missa inte chansen att vara med och delta i den sista deltävlingen i Sveriges roligaste Abborretour.

Än en gång ett stort grattis till segrande laget Team BBL för ett grymt fiske!

/ Viktor, Sebastian och Johnny
www.swedishperchtournament.se